dissabte, 15 de desembre del 2012

Dinàmiques de grup.


En la darrera sessió vàrem acabar les nostres classes de cant i vàrem fer dinàmiques de cohesió de grup, bàsicament.
Aquestes activitats és podien dividir entre: jocs de presentació, activitats per treballar l’autoestima i altres de coneixement de les característiques dels membres del grup.
Vàrem pensar que seria bo realitzar aquests tipus de dinàmiques, ja que el nostre grup-classe porta quatre anys junts i, com és obvi, de vegades hi ha malestars per falta de informació. Així que decidirem fer alguns jocs.

Jo aquí vos explicaré els detalls de la dinàmica que jo vaig preparar.
Es titula La vida en un globus i suposadament és pot realitzar amb infants de primària, però jo pens que amb una bona adaptació la pots realitzar amb quasi qualsevol grup.
D’altra banda, podem dir que és una tècnica de coneixement del grup, doncs serveix per establir una confiança i expressar emocions. I els materials que necessitem són: tants de globus com participants (millor tots del mateix color), llapis per escriure i papers. 

Balloons / Globos
Globus.

El desenvolupament del joc és el següent: se li dona un paper i un llapis a cada participant i en ell han d’escriure dos desitjos, dos qualitats i dos defectes. És convenient dir la veritat i ser sincers, però és natural que hagi gent, sobre tot persones adultes, que no vulguin compartir unes emocions tant personals. No obstant, hem de ser conscients que si no ho fem no estarem al camí per aconseguir el nostre objectiu: conèixer-nos millor i respectar-nos així com som.
Una vegada està escrit el paper, el fiquem al interior del globus i el inflem, de manera que el paper queda al interior. Ens posem de peu en cercle, amb el globus a la mà, i tanquem els ulls. Quan el guia avisa, tots tirem el globus al aire ben fort i agafem un, a poder ser que no sigui el nostre.
Després cada participant pinxa el globus en representació d’extreure les males sensacions o emocions i llegeix el paper que té i entre tots hem d’endevinar qui l’ha escrit. Així entre tots ens coneixerem millor, un fet important per a un grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada